Професионално изграждане на водопроводни инсталации от фирма Destroy.bg

Използването на стара водоснабдителна инсталация не води само до проблем със налягането и до честа поява на течове, а и до нещо много по-сериозно, което пряко влияе върху нашето здраве – качеството на водата! Това е нещо, от което определено не трябва да пестим, а веднага да предприемем стъпки към подмяна на водопроводната инсталация. Здравето ни няма цена, а ръждясалите стари тръби носят редица бъдещи заболявания за вашето тяло. Затова не губете ценно време и подменете ВиК инсталацията на дома си само чрез едно обаждане на телефон 0894 222 891 и специалист на фирма Destroy ще ви посети!

Вашата основна водопроводна линия минава под земята и идва откъм улицата до дома ви и чрез нея става единствената доставка на битова питейна вода. Някои признаци отвън могат да покажат проблем с вашата ВиК инсталация. Ако например разходът на вода се окаже необичайно висок, поява на мокри петна в около дома ви или в него, които никога не изглежда да пресъхват, особено ако водата е чиста и петната се разширяват. При поява на мръсна вода от чешмата, странен вкус или мирис трябва незабавно да предприемете мерки.

Имайте предвид, че неправилно поставените водопроводни тръби са изложени на риск от замразяване, след което на размразяване, а това само по себе си води до деформации в тръбопровода и спукан водопровод. При замръзване водата се разширява и проблемът е налице при старите тръби. Благодарение на използваните от нас модерни PE и ППР тръби, този проблем ще бъде премахнат, защото те имат изключително широк температурен диапазон на използване, както и голяма дълготрайност (над 50 години в зависимост от условията на експлоатация (температура, налягане и вид на протичащата течност).

Тези тръби имат редица предимства, като например:

  • предотвратяват разпространяването на шумове и вибрации поради еластичността и звукопоглъщата способност на материала;
  • Еластичността помага за по-доброто понасяне на хидравлични удари в тръбопровода, това ги прави подходящи и за земетръсни зони;
  • Защитават от блуждаещи токове;
  • Отлична устойчивост на високи концентрирани натоварвания;
  • Отговарят на всички стандарти за водопроводни инсталации;
  • Висока абразивна и корозионна устойчивост, което от своя страна ускорява потока на водата, поради факта че не се образуват налепи вътре в тръбопровода.

Друг признак, който предвещава необходимостта от смяна на водопровода е лошото (ниско) водно налягане и това най-често е терминът, използван за описване на това какво всъщност е ниският дебит. Основният допринасящ фактор за ниския дебит е ръждата и корозията, причинявайки вътрешния диаметър на тръбата да се затваря постепенно, подобно на стареещите артерии в сърцето. Към проблема се добавя и постоянният поток от отпадъци, които текат през старата водопроводна система за питейна вода. Докато водопроводните тръби остаряват (особено стоманените тръби), корозията и ръждата, които  се образуват в тях,  се прилепват към вътрешните стени на тръбите, като бавно свиват вътрешния диаметър и ограничават количеството вода, която може да премине през него за секунда. Тези отлагания често се стичат до батерията на чешмата, запушвайки отворите, които снабдяват устройството с вода.

При необходимост от смяна на щрангове се обърнете към доказаните специалисти в бранша – Destroy.bg

Не чакайте най-лошото да се случи, обадете се още днес на телефон 0894 222 891 и специалист на фирма Destroy ще реши проблема в зародиш!

ВиК и електро

Свържете се с нас

ЗАЯВЕТЕ БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД – 0894 222 891

Ние сме професионална фирма за кърти чисти извозва услуги с дългогодишен опит и традиции в бранша. Работим бързо и качествено, на възможно най-ниски цени.