гипсокартонЗа извършване на демонтажа на стените от гипсокартон не се изисква разрешение за разрушаване. В крайна сметка, тези прегради са рамка, изработена от метал или дърво, която е облицована с гипсокартонни листове и запълнена с изолация за звукоизолация. Тези стени не могат да служат като опора за сградата.

Необходимо е предварително да се подготви свободното пространство, за да се поставят отстранените листове там, защото гипсокартонът има големи размери. Трябва да го нарежете на парчета, така че да е по-удобно да ги изнесете от къщата до контейнера за отпадъци

Характеристики при разглобяване на стени от гипсокартон

Работата по разрушаване на прегради може да се извърши или със запазване, или с напълно разрушаване. Ние сме „DESTROY“ – Фирма за Кърти Чисти Извозва и извършваме услуги, свързани с всякакъв вид събаряне – разрушаване.

В първия случай процесът ще продължи по-дълго, но чрез повторно използване на сухото строителство можете да спестите при ремонт.

Във втория, стаята ще бъде по-бързо готова за по-нататъшна работа. Ако цялото помещение се облицова с гипсокартон и се планира основен ремонт, демонтажът започва с прегради. Така че, ще бъде по-лесно да стигнем до носещите стени.

Някои видове гипсокартони съдържат фибростъкло, азбест и дори се боядисват с боя. По време на събарянето на микрочастиците на тези вредни вещества са вредни за хората.  Ето защо, разглобяването на стените на сухото строителство трябва да се извършва в респиратор и защитно облекло, както и със затворени обувки.

Преди започване на работа мебелите, монтирани до стените, се премахват, а цялото помещение се покрива. След това захранването се изключва. Гнездата и арматурата на стената от гипсокартон се отстраняват.

Ако работата се извършва в банята или в кухнята, допълнително е необходимо да се изключи водата и всички останали комуникации в района, където стената на гипсокартона ще бъде демонтирана.

Ако говорим за пълно разбиване на стената, тогава основата може просто да бъде подпряна и бавно да се извади от стената и пода. При необходимост вратите се отстраняват. Понякога проверката на стената от гипсокартон е бордюр или циментова замазка – тези части на декора също се отстраняват. Профилите могат да бъдат инсталирани в края на стената на сухото строителство.

Технология за демонтиране на гипсокартон

Алгоритъмът за следващата работа. Първо, трябва да премахнете всички довършителни материали (тапети, пластмасови обвивки, плочки).

След това, с помощта на отвертка, винтовете се отстраняват от стената, върху която са прикрепени гипсови плоскости към основната рамка. Винтовете са дълбоко вдлъбнати  в сухото строителство и не е толкова лесно да ги откриете. Понякога листовете се закрепват към рафтове с пирони. В този случай, за да я премахнете, всяка секция я откачате постепенно и отстранявате от стената.

На този етап може да се определи колко е целесъобразно да се направи демонтаж, като същевременно се запази материалът. Според състоянието на сухото строителство, ще бъде възможно да се разбере дали да се оставят листите или просто да се премахне цялата структура.

След като листите се свалят от едната страна на стената, отивате на другата. Повторете отново цялата последователност.