къртене-на-тухлена-стена

Тухлената стена, когато е изградена правилно, се счита за силна и здравината й може да продължи няколко десетилетия. Съществува обаче и вероятността почвата или основата под структурата на тухлената стена да се смени, докато хоросанните основи могат да се напукат или дори да се разпаднат. Когато това се случи, тухлите определено ще се движат.

Тухлите и бетонът представляват по-голямата част от отпадъците, натрупани в повечето проекти за разрушаване. Тези материали имат добър шанс да бъдат препродадени или повторно използвани, което улеснява спестяването на разходите за депониране.

Подготовка за разрушаване на тухлени стени

Независимо дали трябва да направите разрушаване на тухлени стени в жилищен или бизнес имот, има някои стъпки, които трябва да предприемете, за да се гарантира успешен проект.

Първо, може да се наложи да осигурите разрешение за разрушаване от местните строителни власти. Правилата за осигуряване на разрешение могат да варират и могат да зависят от това, което се спазва в дадена община.

На второ място, определете дали тухлената стена е ненатоварваща или носещ тип. Носеща е, когато поддържа тежестта на нещо, което е над него, което може да включва покриви или втори етаж. При разрушаване, трябва да се направят мерки, за да се прехвърли теглото на натоварване безопасно. Можете да се обадите на специалист, ако не сте сигурни дали тухлената стена, която разрушавате, е тип носеща.

Трето, опитайте се да намерите план на структурата на тухлената стена. Това ще ви позволи да научите дали съдържат кабели или други механични компоненти. Можете да потърсите помощта на специалисти като сертифициран водопроводчик, който може да прекъсне газопровода или водопровода, които се движат в стената, и електротехник, който може да прекъсне електрозахранването, открита в кутията на прекъсвача.

Четвърто, намерете начини да осигурите защита на пода около тухлената стена, ако това, което премахвате, е интериор. Можете да използвате платнища за покриване на пода и шперплат листове за улов на паднали тухли.

Полезни съвети за разрушаване на тухлени стени

Тъй като тухлите са тежки и обикновените дървени подове може да не са в състояние да издържат на такава тежест, трябва да използвате за целта бетонна основа, където подреждате тухлите. Обикновено стените са с дебелина около 20 см и могат да бъдат само на няколко крачки до района, който разрушавате.

Ръчното събаряне на дебелите тухлени стени може да бъде трудоемко. Можете да направите процеса малко по-бързо, като използвате плъзгащо направляващо устройство, което има прикачен винтовер. Тези инструменти могат да бъдат наети на отдаване под наем на редица строителни обекти.

Носете предпазни средства, като очила, пълна респираторна маска и чифт дебели кожени ръкавици при боравене с тухли.