Ние сме българска фирма, работеща в сферата на Кърти Чисти Извозва вече повече от 15 години. Още от създаването на фирмата, идеята ни беше – да предложим на клиентите една качествена услуга на добра цена. Днес можем да се похвалим с повече от 1000 успешно реализирани обекта в цяла София и околността.

Как се кърти комин?

Комините са разрушават отгоре надолу, тухла по тухла. Възможно е да направите собствен проект, но само ако имате опит в завършването на подобни проекти. Възможно е да си причините повече вреда, отколкото добро – например да нарушите структурната цялост на къщата – което от своя страна може да ви струва много повече от това, което сте спестили, за да се справите сами с проекта.

Моля, прочетете предупреждението по-долу.

Професионалистите от фирма Кърти Чисти Извозва  могат да извършат дейността най-ефективно, безопасно и  колкото е възможно без нарушаване на дома ви.

Първо трябва да получите безопасен достъп до комина. Уверете се, че скелето има стабилна настилка и е оборудвано с релси за безопасност. Преди да се качите на скелето, проверете дали е здраво закрепено към сградата.

Снабдете се с чук, длето и започнете да изваждате тухлите една по една, като започнете отгоре.

За да не нарушавате площта в околността на къщата, не изхвърляйте тухлите от скелето (колкото и съблазнително да е). Вместо това ги сложете на платформата на скелето, докато не получите прилична купчина, след това ги спуснете до земята с помощта на кофа и въже.

Ако нямате никаква полза от тухлите, най-ефективният начин да се отървете от тухлите с помощта на контейнер. Вместо да подреждате тухлите върху скелето, просто хвърляйте тухлите в контейнера или спуснете тухлите директно в контейнера за отпадъци, като използвате метода на кофата и въжето.

Направете си път надолу по комина, като премахнете тухлите.

След като стигнете до нивото на покрива, можете да спрете и да затворите покрива, като оставите гредите на комина.

Може да е малко по-тромаво да отрежете тухлите под покривната линия, но процесът продължава да е същият.

Когато стигнете до камината, ще имате дупка в стената, която ще искате да поправите възможно най-бързо, тъй като тя ще остави в дома ви отвор. Ако се надявате да превърнете сегашната си камина в камина с газ, камината ще трябва да е в солидна работна форма. Ако е така, камината просто трябва да бъде запечатана с огнеупорен материал. Оттам можете да инсталирате директно отдушник.

Инсталирайте детектор за въглероден окис.

Досега никоя работа, която вършите, няма да повлияе върху структурата на дома. Ако обаче коминът ви се простира под пода и в основата, вие гледате на фиксирането на пода и евентуално на фундаментална работа.

Разходи за къртене на комини

  • Разходите за отстраняване на комина варират от един комин до следващия поради редица причини.
  • Има много аспекти в процеса на отстраняване на комина, които ще повлияят на това колко ще струва вашият проект:
  • Вида на избрания метод за разрушаване на комина – пълен или частичен;
  • Размера на комина;
  • Независимо дали коминът е част от структурата;
  • Материалите, използвани за изграждането на комина;
  • Количеството отпадъци;
  • Изпълнителя, който наемате.