къртене в центъра на софияКъртенето на стените е доста трудна работа. Къщите от онези времена имат много по различни характеристики като конструкции. В случай на саморазрушаване, може да срещнете проблеми, и процесът да отнеме  много време, ако искате да го извършите сами. Фирма „DESTROY“ предлага да не губите време, а да поверите тази работа на професионалистите.

Ако има съмнения относно правилността на избора и като цяло решението да се приложи към компанията или е по-добре да направите всичко със свои ръце, ви препоръчваме да прочетете цялата информация по-долу.

Демонтаж на вътрешни преградни стени

Каква е сложността на къртенето на стените?

Кои стени могат да бъдат разрушени и кои не. В действителност, при старото строителство е забранено да се демонтират външните стени (обикновено с изключение на балконските отвори), както и тези, които влизат в верандата, както и всички структури, считани за носители.

Разрушаването на стените  ще изисква много физически усилия и използването на скъпи електроинструменти. Ако няма умения за работа с перфоратори и мелници, тогава със сигурност ще съжалявате, че сте започнали такава самостоятелна работа.

За сравнително бърз и по-малко удобен демонтаж, трябва да разберете от какво и как са направени стените. Обикновено това е бетон, тухла или подсилена мазилка – всяка от тези технологии изисква специален подход и различен инструмент.

Между другото, важно е да се вземе предвид фактът, че ще трябва да се справят с такъв въпрос като изключване на електрическите кабели, които се намират вътре в стените.

По време на посещението майсторът ще изготви план за действие, ще види какъв инструмент е необходим и кой точно от бригадата ще трябва да използва, за да може работата да премине бързо и безопасно, и в зависимост от тези фактори ще бъдат изчислени оценки.

Трябва да се изправите пред тези моменти:

Ако работите бързо, но без да разбирате принципа на изграждане на стена, съществува риск от мигновен срив на преградата. И това може да бъде вредно за здравето и довършването на съседите от дъното.

Ако не разбирате коя стена е носеща и коя не, то последиците за цялата сграда могат да бъдат катастрофални в най-буквалния смисъл.

И всичко това е, че всеки екип подхожда по случая по различен начин.

Някой работи, почти на ръка, без използването на скъпи инструменти и не само, че прекарват много време в демонтаж, но и го правят не много внимателно. Обикновено това е подходът на студентите, които винаги евтино оценяват работата си.

Има и екипи, в които работят реални и опитни специалисти, които добре знаят, че е по-добре да използват инструмент, в който ситуация или технология да изберат. Демонтажната компания също принадлежи към този тип екип – нашият подход и цените винаги се оправдават, защото всичко минава бързо, възможно най-тихо, чисто и без извънредни ситуации.