Професионален монтаж на ел. табло от фирма Destroy.bg

Необходима ли е цялостна подмяна на електрическото табло при покупка на старо жилище? Ако таблото е със старите керамични предпазители и остарели електрически проводници, то отговора категорични е ДА! Това е нещо, от което ако спестите може да съжалявате цял живот за тази грешка, защото тя може да е причина за нещастни случаи с вас или ваш близък или причина за възникнал пожар в жилището. Всички знаем, че електричеството колкото е полезно, толкова може да бъде и опасно, ако разбира се не се управлява правилно. Затова и най-важното нещо при ремонт на старо жилище е да смените съществуващата електрическа инсталация с нова и в пъти по-безопасна инсталация.

Основно предимство на новите електрически табла са автоматичните предпазители, които ако са правилно оразмерени са изключително ефективни и при евентуално късо съединение веднага пада предпазителя. А с въвеждането на новите технологии и стандарта за наличие в електрическото табло на дефектно-токовата защита вдигна сериозно летвата за безопасност на домашната електрическа инсталация. Може вече да сте чували за това, но знаете ли какъв е принципът и на работа. При наличие на ток на утечка от 30 mA тя сработва и изключва напрежението. Установено е че това е безопасната граница за краткотрайно излагане на човешкия организъм на електрическо напрежение. Все пак само автоматичните предпазители няма да помогнат ако например детето ви бръкне в контакта, през него ще премине ток от десетки милиампери, които автоматичният предпазител няма да ги спре, но те са достатъчни да предизвикат летален изход.

Всеки сам може да провери ефективността на дефектно-токовата защита в интернет пространството или като говори с квалифициран електротехник. Дори веднъж в живота да ви, да се налага да сработи тази защита, тя многократно ще си изплати разходите, сами разбирате защо.

Цялата електрическа инсталация, всички токови кръгове на жилището ви са свързани директно към електрическото табло, затова е и толкова важно свързването и изпълнението му да бъде професионално. Никой не желае проводниците (кабелите) да са свързани преплетено, да са хлабави, предпазители и шината върху, която са монтирани, да не са оразмерени правилно. Все пак ако автоматичният предпазител не сработи при ток на късо съединение във веригата, то той бива напълно безполезен. Ще възникне пожар в жилището, а по-лошото е че инсталацията ще продължи да бъде под напрежение, а огънят ще стопи изолацията на кабелите и при опит да загасите запален електрически уред с вода / крайно неразумно, но за съжаление в паниката си много хора го правят неволно, спасявало ги е само това, че предпазителят е сработил навреме/ и ще застрашите живота си. Целта ни не е да ви уплашим, а да ви дадем тема за размисъл, която може след време да ви спаси живота.

При необходимост от професионален монтаж на електрическо табло в град София и региона се обърнете към фирма Destroy и наш квалифициран екип ще изгради едно безопасно и напълно ефикасно електрическо табло.

Не чакайте най-лошото да се случи, обадете се още днес на телефон 0894 222 891 и специалист на фирма Destroy ще реши проблема в зародиш. Дори ако само искате да проучите цени и да получите оферти – обадете ни се и ще ви дадем безплатна оферта или направете запитване от сайта ни!

ВиК и електро

Свържете се с нас

ЗАЯВЕТЕ БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД – 0894 222 891

Ние сме професионална фирма за кърти чисти извозва услуги с дългогодишен опит и традиции в бранша. Работим бързо и качествено, на възможно най-ниски цени.