Професионално отстраняване на течове от фирма Destroy.bg

Откриването и отстраняването на течове на пръв поглед изглежда лесна задача, но това е така само ако си добре подготвен и разбира се разполагаш с подходящата техника. В противен случай сте обречени на провал. Първите признаци за поява на малки течове в жилището са появата на влага, завишена сметка за вода, щети по стени или под и спад в налягането (зависи от теча).

Обикновено над мястото на ВиК аварията се появява мокро петно и по него се локализира теча, но в други случаи не може да се установи точното място без използване на специална апаратура за диагностика. При необходимост от къртене за отстраняване на теча, точната диагностика на мястото на теча е от голямо значение, защото в противен случай се нанасят излишни щети върху жилището ви. Представете си ако течът ви е в банята и вие не помните къде точно се намират водопроводните тръби, а се налага да къртите. Това ще ви излезе много скъп ремонт, ако не използвате правилните услуги за откриване и отстраняване на течове.

Старите ВиК майстори препоръчват прекарване на ВиК тръбите по пода на банята с цел при евентуален проблем, те лесно да се открият и най-важното това ще намали шанса да се получи нежелана авария по водопровода, защото най-често се кърти по стените с цел закрепване на шкаф, мивка, тоалетна чиния, огледало и други. При необходимост от подобно къртене, ако уцелите ВиК тръба, ще си причините сериозни щети и ако например сте искали да монтирате огледало, сега изобщо няма да ви е до това. Защото трябва да се изкърти отвор в стената през който да може да се отстрани новопоявилия се теч от водопроводната тръба. Затова е важно при възможност още докато се прокарва ВиК инсталацията в банята да се снима мястото на поставяне на тръбите. Това ще помогне за откриване на точното място на тръбите след време и ако има необходимост от дупчене на плочките с цел закрепване на огледало, шкафче за баня, стойка за душ панел и други, няма да се притеснявате, че може да ударите водопроводна тръба.

Препоръчително е на снимките на ВиК инсталацията да се вижда линийка или разпънат метър, който да указва и разстоянието от тръбата до други елементи в банята. Така снимката ще бъде изключително полезна за напред. Дребен трик, но бихте се съгласили, че е с огромно значение – спестява не само време, но и много пари!

Фирма Destroy.bg предлага следните услуги по отстраняване на течове:

 • Отстраняване на теч от душ;
 • Отстраняване на течове в банята;
 • Отстраняване на течове в тоалетното казанче;
 • Отстраняване на течове от тоалетна чиния;
 • Отстраняване на течове от фуги;
 • Отстраняване на течове от смесител;
 • Отстраняване на течове от батерия;
 • Отстраняване на течове от подов сифон;
 • Отстраняване на течове от водопровод;
 • Отстраняване на течове от тераса;
 • Отстраняване на течове от мивка.

Не чакайте най-лошото да се случи, обадете се още днес на телефон 0894 222 891 и специалист на фирма Destroy ще реши проблема в зародиш!

ВиК и електро

Свържете се с нас

ЗАЯВЕТЕ БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД – 0894 222 891

Ние сме професионална фирма за кърти чисти извозва услуги с дългогодишен опит и традиции в бранша. Работим бързо и качествено, на възможно най-ниски цени.