sabariane-na-sgradaПричините за събарянето могат да бъдат много, като например загуба на здравината, дизайнът не ни е харесал, не ни удовлетворяват размерите, нарушения, извършени по време на строителството и много други. Събарянето на старата къща и цената на извършената работа зависи от наличието на пътища за достъп и разбира се от обема на работата.

Събарянето  на къща не е лесна работа. Стари сгради, къщи след пожар – при тях е много важно да се спазват правилата за безопасност. Важно е да поверите събарянето на дома си на професионалисти, каквито сме ние „DESTROY“ – Фирма за Кърти Чисти Извозва. Цената за събарянето на къщата може да варира. Това ще ви помогне да спестите не само от бюджета, но и ще ви предпази от упорит труд и наранявания. Събарянето на старата къща, разходите, подготовката и много други ще бъдат извършени от нашите служители след внимателна проверка на обекта.

При събарянето на старата къща трябва да се вземат предвид редица моменти, като например материалът, от който е направена къщата – дърво, тухла, бетон, блокове, газобетон и т.н. Важно е да се обмисли демонтирането на комуникациите – отопление, електричество и газ.

Има няколко начина за събаряне на къщата: механичен, ръчен и комбиниран. Ръчният метод най-често се използва при „тесни“ условия, когато оборудването не може да стигне до тази сграда заедно с комбинирания метод, те са подходящи, когато собствениците на къщата смятат да използват материалите за изграждане на къщата или други сгради в бъдеще.

Ръчният метод е подходящ за демонтиране на едноетажни сгради, когато разрушаването на други сгради най-често е малко вероятно да се направи без специализирано оборудване. Много често при рязане на монолитна основа се използва диамантено рязане или диамантено пробиване. При събаряне на стените много често като допълнение към ковашките и чукове се използват  перфоратори и много други.