Ние от DESTROY сме екип професионални къртачи, предлагащи кърти чисти извозва услуги от най-висок клас и на най-изгодна цена. Гордеем се с дългогодишният ни опит в къртенето, като винаги сме се старали да предоставим на нашите клиенти коректност, приятна комуникация, надеждност и винаги добре изпълнена работа.

Често материалите на базата на азбест се използват като топлоустойчив уплътнител за изолационна защита на електрическо окабеляване и превключвателите в дома.

След многобройни проучвания, проведени през различните години, е установено, че азбестовите влакна, отделяйки се от материала и навлизайки във въздушната среда дори и в малки концентрации, представляват голяма заплаха за човешкото здраве. Всъщност, като канцерогени, азбестовите частици могат да причинят сериозни и непоправими вреди на здравето. Постъпвайки заедно с вдишания въздух в белите дробове, той се концентрира в тях и се превръщат в благоприятен фактор при появата на рак. Азбестът, съдържащ се в изолационните материали, е почти безвреден, а съдържанието му във въздуха около човек е сведено до минимум.

Ситуацията кардинално се променя при механичното действие върху изолаторите, изработени от азбестов материал. Това може да се наблюдава при събарянето по време на ремонтните дейности. В резултат на това микроскопичните азбестови влакна, подобни на обикновен прах, се издигат във въздуха, и достигат висока плътност. Едва ли е възможно да се предотврати това опасно явление. За да премахнат такива материали, се нуждаете от специално оборудване и защита, както и от уменията и услугите на квалифицираните специалисти – къртачи. Мястото за разрушаване е плътно покрито от непроницаем защитен асбест. Азбестовите влакна се събират в специални контейнери. За да не рискувате здравето си, при разрушителни дейности с наличието на азбест е най-добре да се обърнете за помощ към професионалисти. Събарянето на стена с такива материали ще бъде гарантирано и безопасно.