къртене-на-тухлена-стенаПремахването на вътрешните стени, изцяло или частично, е чудесен начин за отваряне на по-малки помещения едно в друго, за да се създадат многофункционални пространства, както и чудесен начин за допускане на повече естествена светлина.

Премахването на вътрешните стени е необходимо и при изграждане на разширение.

Но, преди да извършите събаряне са необходими няколко проверки, които ще трябва да направите. Първо трябва да гарантирате, че къщата ще остане структурно здрава.

Също така трябва да сте подготвени за някои разрушения и мръсотия и да сте уверени, че всички оригинални характеристики на къщата са напълно защитени.

Къщата, както знаете, не се състои от една или две стаи, а от няколко или дори от много стаи. Тук трябва да се добавят допълнителни помощни помещения. Следователно сградата на къщата има значителен брой стени и прегради. Събарянето на стени по време на преустройство или ремонтни дейности е типична процедура, извършва се от професионалисти строители. И в двата случая, за правилното изпълнение на тези дейности, човек трябва да има някои познания.

Преди да съборите стената, първо трябва да се запознаете с документацията на проекта на обекта. Вътрешните кухини на преградите са напълно подходящи за директно полагане на комуникационни кабели, водопроводни тръби, вентилационни кранове и климатизация. Ето защо точното местоположение на всички тези комуникационни канали е много важно да се знае, за да се избегнат сериозни повреди по време на ремонтните дейности. Ако стената съдържа тръби, електрически проводници или канали вътре, тогава събарянето на такава стена ще бъде поетапен анализ.

За да се събори стена при такива обстоятелства, естествено ще се изисква особено внимание. Започвайки с довършителния материал, цялата структура на стената постепенно се разглобява, заобикаляйки участъците от тръбопроводи и местата на окабеляване.

Ние от „DESTROY“–  фирма за къртачни услуги и извозване на отпадъците след събарянето работим на територията на цяла София. Имаме повече от 25 години в къртенето на стени, бани, плочки, тухли и всичко друго! Предлагаме професионално почистване след къртенето, както и извозване на отпадъците до сметище.