събаря-сградиПанелната къща с основание се счита за сглобяема сграда наравно с рамкова къща, но за съжаление този тип къща не е трайна и понякога се налага да я съборим, най-често това се случва:

  • Поради липса на подходяща грижа за дома;
  • Остарял дизайн на стара къща;

Закупен нов парцел и решаваме да разрушим старата къща, за да построим къщата на мечтите.

Разходи и правила за събарянето на панелна къща

Разрушаването на панелна къща е една от областите на нашата фирма, която извършва услуги за подпомагане на населението при разрушителните дейности на стари къщи и сгради. За да не се получат грешки в бъдеще, по-добре е да поверите работата на специалисти, които имат богат опит. Ние сме „DESTROY“ – Фирма за Кърти Чисти Извозва услуги на територията на цяла София. Имаме повече от 25 години в къртенето на стени, бани, плочки, тухли и всичко друго! Предлагаме професионално почистване след къртенето, както и извозване на отпадъците до сметище.

В случай, че трябва да съборите панелна къща, цената зависи от множество компоненти:

  • Площи на строителство;
  • Наличието на допълнителни етажи;
  • Наличието на мазе;
  • Отдалеченост;

 Достъп до пътища и близки сметища.

Необходимо е да се получи разрешение за събарянето на панелната къща. Издават го от местните власти. Трябва да кандидатствате и да разберете какви документи трябва да подготвите и да предоставите разрешение.

Има три различни начина за събарянето на панелна къща:

  • Използване на специално оборудване;
  • С участието на работниците и използването на ръчни инструменти;

Ръчен труд с помощта на необходимото оборудване.

Преди разрушителните дейности е необходимо да изключите въпросната сграда от проводници, електричество, телефонни кабели, газ и вода, в съседство на къщата. След това ще трябва да се оградим  мястото на работа, за да ограничим достъпа на територията от непознати. Ако не може да се разруши къщата с помощта на оборудване поради невъзможността за достъп или маневриране, работата се извършва ръчно с ръчни инструменти.

Трябва да започнете работа с анализа на вътрешната и външната обвивка, отстраняването на всички предмети, които пречат за събарянето от къщата. Тогава прозорците и вратите се демонтират. След това можете да пристъпите към анализа на горната част на къщата: Покривът, ламперията, трупите и тавана се припокриват. Тогава преградите и стените се разглобяват, основата се разглобява според нуждите. Строителните отпадъци, останали след демонтажа, се извозват на специални места за обезвреждане.

За да гарантираме качествена работа ние осигуряваме камиони и бусове за извозване на отпадъците от строително-ремонтните или къртачни дейности.