къртене в центъра на софияВажно е да се знае, че водопроводът не може да бъде преместен извън границите на „мократа зона“, за да се разшири банята. По-скоро можете, но за това трябва да се разработи проект и да го одобрят специалистите.

Подробно, процесът на премахване на плочките преди събарянето на стените на банята или тоалетната ще опишем тук. Останалото зависи от основния материал на конструкциите.

Вентилацията – преди да започнете работа, тя трябва да бъде добре почистена.

Невъзможно е да промените размера на вентилационните канали и други комуникации. В края на работата те трябва да останат непроменени.

Събаряне на стената между кухнята и стаята

Това е опция, която може да превърнете пространството в студио.

Като допълнение към обичайните проучвания и одобрения има още една особеност.

Категорично е забранено комбинирането на газифицирана кухня и стая. Такова изменение е допустимо само в къщи с електрически печки. Ако искате да оставите газификация, трябва да изградите отвор, който се затваря от плъзгащи се врати или преграда. За да създадете илюзията за единно пространство, те могат да бъдат направени от стъкло. Добър вариант са – врати тип „акордеон” или люлеещ се отворен към една стена или на базата на други дизайнерски решения. Сега те се произвеждат в голям асортимент. Основното е, че отворът е плътно затворен в затворено състояние.

Ако искате да съборите стената между кухнята и стаята, не забравяйте това. Такива опции са по-подходящи за вегетарианци, любители на бързото хранене или суровата храна. Ако обичате да готвите сложни ястия на скара, с пържен лук, ароматни сосове и всякакви други вкусотии, тогава тази опция не е най-подходящата. Или вземете мощна абсорбатор. Това ще предотврати разпространението на нежеланите миризми. И от друга опасност – частиците горещо масло. Те се установяват по всички повърхности, включително по меката мебел и подовите настилки.