събаряне на сгради

 

Събарянето на стена или преграда трябва да се извърши в съответствие с редица правила:

В периода на събаряне на дадената стена съществува опасност за хората, които живеят в дома и не трябва да се намират там. Ако се работи за събаряне на стени в апартаменти, не забравяйте да поставите огради и предупредителни табели за жителите на съседни жилищни помещения.

Забранено е претоварването на строителни отпадъци по етажите, помещенията на балкони или на други места. Не изхвърляйте всички отпадъци на една купчина. Натоварването трябва да се разпределя равномерно, не повече от 150 кг / кв.м.

Забранено е оставянето на надвиснали, нестабилни конструкции. Необходимо е да завършите събарянето. В противен случай тези фрагменти могат да се сринат спонтанно и да причинят непредвидени ситуации.

Необходимо е периодично да се навлажнява, тоест да се напръскват строителните отпадъци с вода. Това ще намали количеството прах.

По време на работа трябва да носите защитни облекла. Носете специални очила с предпазни очила, гащеризони или друго защитно облекло, затворени дебели обувки, тесни ръкавици, респиратор или превръзка от марля и каска.

Следвайте строителните закони, когато правите ремонт. Внимавайте, когато купувате нов имот. Проверката при преустройството, трябва да бъде извършено в съответствие с правилата.

По-добре се свържете с професионалистите от фирма  „DESTROY“ – Фирма за Кърти Чисти Извозва услуги на територията на цяла София. Имаме повече от 25 години в къртенето на стени, бани, плочки, тухли и всичко друго! Предлагаме професионално почистване след къртенето, както и извозване на отпадъците до сметище. Ние ще ви помогнем да се избегнат проблеми със закона и прекомерните финансови разходи за тяхното премахване.