Някои методи за изхвърляне на отпадъците отделят вредни емисии във въздуха и парникови газове в атмосферата. Рециклирането на отпадъците предлага едно средство за намаляване на въздействието на изхвърлянето на отпадъци в атмосферата, но съществуват и други методи за изхвърляне на отпадъци, които са по-екологосъобразни.

Ако сте правили домашни подобрения, можете да генерирате малко количество отпадъци. Чудите се какво да правите  ненужните материали?

Ето някои съвети, които да ви помогнат да отстраните отговорно отпадъците от обновяването.

 1. Дарете това, което може да се използва

Ако нежеланите строителни материали са все още използваеми, помислете дали може да ги дарите.

Възможно е да сте в състояние да дарите работещи уреди, дървен материал, запазени мебели и други на организации за препродажба. В допълнение към премахването на ненужните елементи от дома си, може да помогнете да поддържате нетърговска цел и да позволите на вашите уреди да намерят нови домове в процеса.

Останалите материали, като подови дъски, могат също да бъдат приети в магазините за препродажба на дървесина.

2. Променяйте или го рециклирайте

Отпадъците от метал и счупените инструменти могат да се слеят заедно, за да се създаде уникален декор, например, като градински орнаменти и други.

Ако отремонтирането не е вашето нещо, помислете за продажбата на нежелани метали, включително уреди, за скрап. В допълнение, от премахването на ненужните материали може да направите малко пари.

Килимите не са биоразградими, което означава, че няма да се разпаднат в депото. Ако имате стар килим, трябва да се отървете от него, посетете уеб сайта с нетърговска цел, за да видите дали има компания близо до вас, която да го рециклира или да го използва повторно.

3. Изхвърляне на Кошче

Ако материалите, които изхвърляте от дома ви не могат да бъдат спасени или рециклирани, тогава тяхното изхвърляне може да бъде последна опция.

Ако проектът ви за обновяване на дома генерира повече отпадъци, отколкото може да сте получили от рутинната си услуга, може да се наложи да организирате специални насипни товари срещу допълнително заплащане. Като алтернатива, можете да наемете компания за отстраняване на боклуци, за да изхвърлите отпадъците. Или, ако имате достатъчно голямо превозно средство, може да сте в състояние да спестите малко пари, транспортирайки материалите до депо. Може да се наложи да платите такса за изхвърляне на материалите.

Проектът за домашно подобрение може да бъде възнаграждаващ, но също така може да остави зад себе си бъркотия. Чрез отстраняването на строителните отпадъци отговорно можете да се съсредоточите върху насладата на наскоро обновеното пространство, което сте си направили.