Събарянето на къщата звучи като сложен процес, но истината е, че с подходящия строител до вас може да бъде вълнуващо начало на забавно и възнаграждаващо пътуване към новия ви дом.

Rob Frigo, собственик и строител, е извършил многобройни проекти за ремонтиране през годините.

„Като обичаен строител на домове, по-голямата част от работата ни се извършва в по-утвърдените правила. Това означава, че обикновено изграждаме блокове, където вече съществува съществуващо жилище, което трябва да бъде разрушено „, казва Роб.

Докато избиването на съществуваща собственост звучи сложно и скъпо, може да бъдете изненадани да научите, че често разходите за започване на ново изграждане на чисто нов дом са съпоставими или дори по-евтини, отколкото предприемането на обширни ремонти.

„За разлика от покупката и продажбата на съществуваща резиденция, има много малко разходи за транзакция или такси, свързани с процеса и не се налага такса за плащане“, потвърди Роб.

Въпреки това, преди да се втурнете, има няколко неща, които трябва да помислите. Списък от удобни съвети, които трябва да имате предвид, преди да получите изтръгнати топки на място!

1. Бъдете много ясни относно това, какво е пребиваването и какво става.

Разрушаването на дом не означава, че трябва напълно да изчистите блока. Може да имате басейн, който трябва да остане, любимо дърво, навес или друга селскостопанска постройка, която искате да запазите. Като направите това ясно от самото начало, гарантирате, че няма да се случи неблагоприятно събитие по време на разрушаването..

2. Кой се занимава с разрешителни и с такива услуги

Преди да се извърши каквато и да е дейност на вашия блок, вие искате да сте много наясно с вашия изпълнител за това, кой ще е отговорен за таксите за издаване на разрешителни и за организирането на прекъсването на услугите. Това включва изключване и премахване на електромера и газ, изключване на телефонната услуга и прекратяване на обслужването на водата при съществуващия измервателен уред. Очевидното за тях от самото начало прави по-гладкото протичане на пистата.

3. Разберете за други възможни такси

Ако вашият изпълнител кандидатства за разрешение за разрушаване от вашия град, е разумно да се гарантира, че всички други потенциални такси са били отчетени. Един реномиран строител ще ви помогне да разберете какво се изисква, но за собственото си спокойствие е добре да знаете, че може да има такси за неща като защитата на тропическите дървета, отстраняването на граничните огради и пешеходната пътека и граничните връзки.

4. Времето е всичко!

След като имате ясна представа за разходите, крайното съображение е времето. Искате да гарантирате, че имате одобрение от вашия съвет за новия си дом, преди да започне разрушаването. Това ще сведе до минимум времето между излизане, събарянето на къщата и започване на строителството на новия ви дом. Важно е да си партнирате със строител, който може да ви помогне да координирате това за вас и да гарантирате, че закъсненията във времето са сведени до минимум.

Като следвате този прост съвет, можете да се уверите, че вашето разрушаване е успешно и очаквайте с нетърпение да видите формата на вашия нов дом.

„В нашия опит открихме, че клиентите наистина се наслаждават на процеса на разрушаване“, казва Роб. „Това е много осезаем знак, че пътуването по строителството е започнало и те са на път да създадат своя мечтан дом“.