Ако решите да живеете на по-широко, премахването на вътрешна стена е вероятно в дневния ред. Това е проект, който често изглежда достатъчно прост: Вземете чук и воала, разполагате с просторна нова голяма стая. Но определено е по-интересно от това. В зависимост от това какво е вътре в тази стена и степента на нейното структурно носене, премахването на стената може да бъде безболезнено усилие или голяма структурна промяна. Разбиването на стената ще донесе усещане за пространство, в която и да е стая.

Целта на повечето проекти за отстраняване на стени е да свържат помещения и да създадат по-отворен план. Премахването на стена може също да донесе повече светлина в пространството и да създаде по-добър поток. (Външната стена също може да бъде премахната и зоната е издърпана, за да се увеличи пространството.)

Подгответе се да съборите стената си

Консултирайте се с вашия строител или с чертежи относно структурата. Определете дали районът, който искате да съборите, е структурен елемент на къщата. Премахването на стена, която е от основно значение за поддържане на вашата къща изправена, би засегнала целостта на сградата и може да доведе до срив на къщата. Той помага да отидете на тавана, да измерите и да видите дали стената е под опора. Ако стената е под подпорите на конструкцията по-горе, единственият начин за премахване на стената е инсталирането на усилващи греди.

Изключете електричеството. Изключването на електрозахранването ще доведе до елиминиране на електрически удар, докато сте в процес на събаряне на стената.

Премахнете облицовката от стената. С лост, отрежете всяко тапице от тавана или пода.

Очертайте района. Ако изкъртите част от стената, очертайте района с химикалка или молив, за да ви служат за справка. Това ще ви помогне да избегнете разкъртването на част от стената, която сте искали да запазите.

Събаряне на стената

Изрежете областта, която разкъсвате с нож за комунални услуги. Пресечете ги по сухото стени по линиите, които сте изтеглили с писалката или молив.

Почукайте ги с помощта на чук. Когато почукате през гипсокартона, издърпайте гилзата от болтовете.

Свалете болтовете. Изрежете с винтовете с помощта на резачка, за да ги махнете. Въртящият се трион е преносим моторен трион с острие, което се движи нагоре и надолу много бързо, за да пресече дървените болтове.

Почистете излишните отломки. Това може да включва залепване на гвоздеите, където се намират болтовете, или подрязване на краищата и ъглите на стената.

Най-доброто време за изпълнение на този проект: Ако планирате да ремонтирате подовете си, това е подходящият момент за премахване на стената. Също така проектът има тенденция да изхвърля много прах и да предизвика сравнително шум, така че ако имате възможност да останете с приятели или роднини или в хотел, това е времето да го направите.