къртене-на-подпрозорец-в-софияПри изпълнението на проектантски проект, който включва промяна на функционалното предназначение на помещенията, препланиране на помещенията, промяна на размерите им, често е необходимо да се разрушат преградите на помещенията и да се инсталират на друго място в апартамента, къщата, офиса и други. Ако стената не е носеща, товарът от частта на сградата, която се намира отгоре, не пада върху нея. Следователно те могат да бъдат демонтирани, преместени или премахнати напълно. Трябва да се знае, че всяка работа по преустройството на жилищни помещения трябва да бъде съгласувана и да получи разрешение за тях и извършена от професионалисти.

Трябва да демонтирате бетонна стена или преграда?

DESTROY е българска фирма, работеща в сферата на Кърти Чисти Извозва вече повече от 15 години. Още от създаването на фирмата, идеята е – да предложим на клиентите една качествена услуга на добра цена.

Къртене на бетонни прегради

Между преградата и тавана има пролука, запълнена с мазилка, или друг материал. При изграждането на стената етапът на обработка на горната част е последната. Когато демонтирате бетонните стени започнете от върха. Предварително премахване на напрежението на стената, изваждане на гнездата и превключватели, цокли, тапицерия на вратите (ако има такива). Премахване на стенни покрития (панели, тапети и др.), Мазилка. Горната междина е свободна от съдържание.

Бетонът е издръжлив и устойчив материал, а армировката преминава вътре в стената. Демонтажът на бетонни прегради се извършва с помощта на чук, перфоратор (а понякога и няколко), шлайфмашина, резачка, диамантени дискове, чук. Специалните инструменти осигуряват бързо и точно разрушаване на стените.

Къртенето на бетонната стена, ако е много издръжлива, се извършва по метода на рязане с диамант.

Ако стената е с дебелина до 9 см, в нея се отбелязва линия на прекъсване, пробиват се отвори. Бетонната стена започва да се руши от удари с чук. В по-дебелата стена, в допълнение към основните линии и дупки, се правят допълнителни линии на прекъсване. Мощният перфоратор или чук-чук се опитват да се рушат и да извадят отделни парчета. Ако една част от стената лежи върху приспособлението, стената се задълбочава с помощта на перфоратор, армировката се отрязва или яде. Така е и с всички фрагменти на свой ред.