къртене на кухня банерЦената на разрушаването на кухнята може да варира значително в зависимост от местоположението й, размера, сложността на работата, вида и броя на стените, както и други фактори.

Като цяло разходите за наемане на професионалист за събаряне на вашата кухня могат да варират. Има многобройни начини да се спестят разходите за демонтаж на кухнята, а в случай, че го направите като проект „направи си сам“, можете да елиминирате почти всички разходи, с изключение на инструментите и разходите за унищожаване.

Въпреки това, не е подходящо за всеки. Всъщност това не е проект за начинаещи. Има твърде много неща, които могат да се объркат, включително:

Случайно отстраняване на носеща стена;

Повреда на водопроводни тръби, въздуховоди или електрически кабели;

Забравяйки да изключите електрическите системи, да подготвите водопроводната мрежа и да осигурите необходимите разрешителни;

Наранявания, причинени от неопитност, използване на неподходящи инструменти или неспазване на предпазните мерки.

Горното може да се обърка и когато професионалистът свърши работата, поради което е важно да изберете изпълнител, който е напълно квалифициран.

Ето няколко полезни съвета, които могат да ви спестят разходите за къртенето на кухнята.

Съвет 1: Направи си сам

Можете да спестите от цената на труда, като направите събарянето сами. Ключът тук е безопасно да свършите работата – внимавайте за носещите стени.

Неволното повреждане или премахване на носеща стена може да бъде в ущърб на цялостната структурна цялост на вашата къща, включително покривната конструкция.

Не е безопасна ситуация! Понякога е трудно да се определи дали дадена стена е носеща или не.

По-долу са дадени няколко съвета, които да ви помогнат да разберете това:

Наемете инженер или специалист, за да го определите.

Носещите стени са перпендикулярни на гредите. Ако стената се движи успоредно на гредите, най-вероятно тя не е носеща стена. Има изключения, така че помислете за следващия съвет, за да сте сигурни.

Наемете специалист, за да инспектирате и да определите кои стени носят товара. Това обикновено би помогнало да спестите много повече в дългосрочен план. Това е и най-безопасният начин да планирате събаряне на кухнята.

Външните стени обикновено носят товари. Избягвайте да режете външните стени, докато не се консултирате с професионалист.

Ако имате достатъчно късмет, за да имате чертежите на къщата, значи сте улучили джакпот. Този план ще ви каже кои стени носят товара на вашия дом и кои не.

Съвет 2: Попитай специалистите в кърти чисти извозва

Просто попитайте, кой може да помогне за изпълнението на вашия проект за събарянето на кухнята:     

Сега има доста фирми, които се занимават с разрушителни дейности. Те могат да предложат дейността да се извърши качествено и без нарушаване целостта на стените наоколо. Можете да намерите най-реномираните и достъпни такива, като обсъдите проекта си с други хора. Ще откриете, че в този момент много хора са се занимавали с компания за разрушаване или изпълнител, и със сигурност ще имат мнение дали тази фирма си струва да се използва отново.

Съвет 3: Възстановяване

Не местете местоположението на мивката или големите уреди. Ако вашият план е да ремоделирате кухнята, спестете големи разходи за разрушаване, като запазите съществуващите ВиК, вентилационни отвори и електрическите системи на място. Преместването на водопроводните инсталации, за да може да се побере в нова миялна машина, например, може да увеличи общите разходи по проекта с хиляди.

Внимавайте по време на разрушаването, за да избегнете повреда на тръби, въздуховоди или окабеляване. Разрушаването е много по-сложен процес, отколкото си мислят много хора.

Намерете тръбите зад стените, проходите на електрически проводници, маркучи и други скрити елементи, преди да започнете да разрушавате стените, шкафовете и подовите настилки. Ако планът е да придвижи елементите на кухнята, като мивката, на друго място по време на ремоделирането, разходите за проекта без съмнение ще се увеличат поради цената на труда и материалите, необходими за извършване на модификациите.

За ремоделиране в кухнята, оставете мястото на водопроводните, електрическите и вентилационните системи на място. Преместването на водопроводните инсталации, за да се побере новото място за миене на съдове или мивката, например, може да увеличи общите разходи по проекта с хиляди. Все още можете да надстроите мивката и уредите; просто не ги премествайте в различни части на кухнята.